Koronavírus: online időpontfoglalási lehetőség a vírus elleni védőoltásra

Már elérhető az online időpontfoglaló felület a koronavírus elleni vakcinára regisztráltak részére, ahol pár lépésben kiválaszthatják a számukra megfelelő oltópontot és időpontot az oltásra.

 

Minden olyan személy élhet az online időpontfoglalás lehetőségével, aki regisztrált a koronavírus elleni védőoltásra a https://vakcinainfo.gov.hu/ oldalon és még nem kapta meg a vakcinát.

Az időpontfoglalás a https://www.eeszt.gov.hu oldalon érhető el. A foglaláshoz nem szükséges bejelentkezés. TAJ szám és születési dátum megadását követően lehetőség nyílik a megfelelő időintervallum és a megye/város, valamit azon belül az oltópont kiválasztására.

 

 

 

A lekérdezés indítását követően megjelennek a felületen a szabad időpontok. A megfelelő időpont kiválasztása után a „Jelentkezem” gombra kattintva véglegesíthető a regisztráció.

 

 

 

Az időpontfoglalással, illetve az oltópontokon elérhető vakcinákkal kapcsolatban a https://koronavirus.gov.hu/ oldalon talál naprakész tájékoztatást.

 

Amennyiben lehetősége van rá, töltse le és nyomtassa ki a koronavírus elleni oltás beadására vonatkozó hozzájáruló nyilatkozatot és vigye azt magával az oltás napján. Ezzel jelentősen csökken az oltás helyszínén végzett adminisztráció.

A nyilatkozat az alábbi oldalon érhető el:

https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce/_hozzajarulo_nyilatkozat_vedooltashoz_0.pdf