Ismerje meg a Rendelkezési Nyilvántartás szolgáltatást

A Rendelkezési Nyilvántartás (RNY) segítségével magánszemélyek és gazdálkodó szerezetek is hatékonyabbá tehetik a különböző szervezetekkel való kapcsolattartást.

A szolgáltatás a https://rendelkezes.gov.hu/ oldalon érhető el.

 

A Rendelkezési Nyilvántartás használatával meghatalmazások tehetők különböző személyes ügyintézésekre, engedélyezhető az elektronikus ügyintézés, valamint megadható hivatalos kapcsolattartásra szolgáló elérhetőség.

A természetes személyek valamely gazdálkodó szerv képviselőjeként is rendelkezhetnek annak nevében, a szervezet beazonosítása, és a képviseleti jogosultság sikeres ellenőrzése esetén.

 

Alaprendelkezés

A szolgáltatás segítségével magánszemélyként és gazdálkodó szervezet képviselőjeként is van lehetősége alaprendelkezés készítésére.

Engedélyezheti a különböző hivataloknak, szervezeteknek az elektronikus ügyintézést, így nem kell a postaládát figyelnie, személyes vagy cégkapus tárhelyén megtekintheti a hivatali értesítőket.

 

Hogyan is működik ez a gyakorlatban? Az alábbi videóból megtudhatja, miért hasznos az alaprendelkezés.

 

 

Meghatalmazások

A Rendelkezési Nyilvántartás (RNY) egy olyan mindennapi problémára kínál megoldást, amellyel valószínűleg minden állampolgár találkozott már.

Halaszthatatlan dolga van, de okmányirodai ügyet is kellene intéznie? Megbetegedett de sürgősen át kellene vennie az elkészült vezetői engedélyét? Az alábbi videóból megtudhatja, mi a megoldás.

 

 

Céges ügyintézés

Nemcsak magánszemélyként, hanem céges közigazgatási ügyek intézésében is van lehetőség az elektronikus kapcsolattartásra, a Rendelkezési Nyilvántartás használatával. Akár egyéni vállalkozóként a vállalkozó személyes tárhelyéről, vagy gazdálkodó szervezetként cégkapus tárhelyről is tehető meghatalmazás.

 

 

Látogasson el a https://rendelkezes.gov.hu/ és tegye meg rendelkezéseit!