Fontos információk lejáró okmányokkal kapcsolatban

A koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet alatt, illetve a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napon belül lejáró okmányokra speciális szabályok vonatkoznak.

 

Azon hivatalos okmányok, amelyek a veszélyhelyzet alatt, vagy a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napon belül járnak le - beleértve a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényességi idejét is – a veszélyhelyzet megszűnését követő 180 napig még érvényesek maradnak.

Az érvényességi idő változás nem lesz feltüntetve az érintett okmányokon, további ügyintézés tehát nem szükséges a 180 napos hosszabbítás igénybevételéhez.

 

Fontos a közlekedés és a közlekedők biztonsága szempontjából, hogy járműve az okmányok érvényességétől függetlenül megfelelő állapotban legyen!

 

További fontos változások:

A veszélyhelyzet alatt a kormányablakokban történő személyes ügyintézés csak előzetes időpontfoglalással volt lehetséges. Mostmár ismét van lehetőség az ügyek személyes intézésére napi sorszámhúzással is.

Az online időpontfoglaláshoz ismét ügyfélkapus azonosítás szükséges, enélkül csak Ügyfélkapu regisztrációra van lehetőség időpontot foglalni.

 

Amennyiben személyes ügyintézéshez szeretne időpontot foglalni, nyissa meg az Időpontfoglaló Alkalmazást.