E-papír: túl a kétmillió beküldésen

Bő két éve, 2018. január 1-jén indult az általános célú elektronikus kérelem űrlap szolgáltatás, közismert nevén az e-Papír szolgáltatás. Az e-Papír célja, hogy kiterjessze az elektronikus ügyintézési lehetőségeket azáltal, hogy egy könnyen kezelhető alkalmazáson keresztül köti össze a felhasználókat a csatlakozott intézményekkel.

A szolgáltatás jelentősen bővült az indulása óta: az alkalmazáson keresztül megszólítható szervezetek száma, valamint az e-Papíron intézhető ügyek száma is csaknem duplájára emelkedett. A kezdeti 642 ügy helyett már 1242 ügyet lehet e-Papíron keresztül intézni. 

A felhasználók körében is egyre népszerűbb az e-Papír. Az átlagos havi dokumentumforgalom 2018-ban megközelítőleg 48.000 darab volt, míg 2019-ben az eddig beküldött kérelmek száma havi szinten meghaladta a 136.000 darabot.

Az e-Papír minden természetes személy számára elérhető, aki ügyfélkapus azonosítással rendelkezik. A szolgáltatás a cégkapus dokumentumküldést is támogatja, segítve a gazdálkodó szervezetek részére is az elektronikus ügyintézését.

 

A szolgáltatás az epapir.gov.hu címen érhető el, részletes használati útmutató a Súgó menüpont alatt található.