Már elérhető az ingyenes Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag

A magyar nyelvű szoftvercsomag szövegszerkesztési, táblázatkezelési, levelező- illetve böngészőprogramokkal segíti a felhasználókat a digitális folyamatokba történő bekapcsolódásban.

 

A technológiai eszközök használata elengedhetetlen része a hétköznapjainknak, a koronavírus-járvány miatt azonban az online szolgáltatások jelentősége még jobban felértékelődött, azok is bekapcsolódtak a digitális világba, akik eddig nem, vagy csak alig használtak számítógépes programokat.

A Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag többek között ezen felhasználóknak nyújt segítséget. A bárki által ingyenesen letölthető alapcsomag az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:

 

A csomagban található nyílt forráskódú programok alternatívái lehetnek a zárt forráskódú, megvásárláshoz vagy előfizetéshez kötött operációs rendszereknek (például Windows vagy Mac OS) és különböző programoknak. Azáltal, hogy ezek a programok ingyenesen telepíthetők, magyar nyelvűek, illetve videós telepítési és felhasználói segédlet is készült hozzájuk, nagyban segítik azt, hogy minden magyar állampolgár élni tudjon a digitalizációból adódó lehetőségekkel.

A szoftvercsomag emellett külön felhasználói profillal támogatja az idősebb felhasználókat és a gyermekek védelmét is segíti. Az idősebbek számára készített profil könnyebben áttekinthető felület biztosít, előtérbe helyezi az idősebbek számára fontosabb szolgáltatásokat, mint például a jegyzetlistát vagy az emlékeztetetőket. A fiatalabb korosztály számára pedig biztosítja a program a biztonságos böngészést azáltal, hogy a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács által meghatározott, gyermekek számára káros tartalmak elérését nem teszi lehetővé. Emellett a böngésző életkor szerinti kategóriákban ajánl a gyermekek számára hasznos, szórakoztató tartalmakat.

A böngészés biztonságáról előre telepített vírusírtó is gondoskodik.

A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg. A Digitális Jólét Program keretein belül nemcsak a szoftvercsomag válik elérhetővé a felhasználók számára. A Program célkitűzései között van a szélessávú internet-hozzáférés kiépítése Magyarország teljes területére, valamint egyes helyi kezdeményezéseken keresztül eszközök és internet- elérés biztosítása azok számára, akik eddig nem tudtak becsatlakozni az online lehetőségek világába.

 

A Digitális Jólét Szoftver Alapcsomag itt érhető el:

http://szoftveralapcsomag.hu/index.php/termekismerteto/

 

A telepítéshez és használathoz erre a linkre kattintva talál bővebb segítséget:

http://szoftveralapcsomag.hu/index.php/felhasznaloi-tamogatas/