Tárhely-szolgáltatások - 1. rész: Milyen típusú dokumentumok tölthetők fel a tárhelyen?

A Hiteles ePostafiók, a Tárhely adminisztrációs felület, valamint az egyéb szolgáltatások (ePapír, Cégkapu-regisztráció, SZÜF iForm) működésével kapcsolatban cikksorozatot indítunk, amellyel a szolgáltatásokat igénybe vevő felhasználók minden napi munkáját szeretnénk megkönnyíteni. A cikkekben egy-egy adott, a fentiekhez kapcsolódó témára vonatkozóan nyújtunk segítséget.

A felhasználók – személyes tárhellyel (KÜNY-tárhely) rendelkező állampolgárokként vagy Hivatali kapu, ill. Cégkapu ügykezelőiként - különböző kiterjesztésű dokumentumokat tölthetnek fel a Hiteles ePostafiók tárhelyen.
 

Személyes (KÜNY), ill. cégkapus tárhely

A személyes, ill. cégkapus tárhelyről kizárólag az Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK) programmal kitöltött, titkosított (.kr-kiterjesztésű) állományok tölthetők fel a hivatalok részére. A dokumentumok címzettjének adatait a feltöltéskor a felhasználónak nem kell megadnia, azt a rendszer kiolvassa a titkosított dokumentum boríték (kr) állományából. Az űrlaphoz (titkosítás előtt) abban az esetben  csatolható dokumentum, amennyiben ezt a lehetőséget az űrlapot tervező hivatal betervezte a nyomtatványba. A csatolható dokumentumok típusát szintén a kibocsátó határozza meg.

Állampolgár Cégkapu részére nem tölthet fel dokumentumot és a Cégkapuból sem lehet állampolgárt megcímezni.

Hivatali tárhely

Hivatali kapuval rendelkező intézmény tetszőleges típusú (Word, PDF, XLS, ZIP stb.) dokumentumot küldhet. A küldéskor valamennyi tárhelyet (személyes, hivatali, céges) megcímezheti.

 

A Tárhely-szolgáltatás az alábbi linken érhető el