Levelezők szűrésének beállítása

Az alábbiakban segítséget nyújtunk ahhoz, hogy egyes levelezőkben hogyan tudja hatékonyan, egyéni szabályok szerint szortírozni a bejövő leveleket, pl. a Központi Rendszer által küldött igazolásokat, vevényeket.

Levelezőjében testre szabhatja levelezéseit, többek között az üzenetek áthelyezésével. A levélszűrők általában a levelezőn belépve, a  “Beállítások”-ra, majd az “Üzenetszűrők” fülre kattintva érhetőek el. Az üzenetszűrőkben különféle feltételek megadásával hajthatja végre a műveletet.

Ahhoz, hogy bizonyos típusú leveleket a megfelelő mappába  kapjon meg,  úgynevezett „e-mail szűrőt”, azaz szabályt kell beállítani a levelezőben, ahol

Abban az esetben, ha a Biztonságos Kézbesítési Szolgáltatástól (BKSZ)  kapott vevényeket szeretné szűrni, akkor a szűrőnek a  tárgy mezőjébe a vevény  nevét  célszerű megadni : pl. feladási igazolás, átvételi értesítő, letöltési igazolás, meghiúsulási igazolás. Ehhez még olyan szabályt rendelhet  hozzá, hogy bizonyos feladótól,  pl. a BKSZ-től érkező e-mail címet - azaz az ertesites@kozpontirendszer.gov.hu elektronikus postacímet - ad  meg. A szűrési feltételeknél nemcsak a tárgyra, a feladó email címére, hanem a  feladó nevére vagy a levél fejlécében lévő egyedi mezőkre is szűrhet.