Pótfelvételi eljárás- intézze elektronikusan!

Az általános felsőoktatási felvételi eljárás július 24-én lezárult. Azok, akik nem jelentkeztek az általános eljárásban, vagy nem nyertek felvételt egyik általuk választott képzésre sem, a pótfelvételi eljárás során még bekerülhetnek valamely intézménybe.

 

A pótfelvételi eljárás kizárólag elektronikus úton történik, 2019. augusztus 7-ig van lehetőség a jelentkezésre.

A jelentkezés a felvi.hu E-felvételi rendszerén keresztül tehető meg, azonban a jelentkezőknek már csak egyetlen képzést van lehetőségük jelölni. A jelentkezési határidő a hitelesítés határideje is, amely folyamat Ügyfélkapu használatával is megtehető.

A pótfelvételi eljárás során megjelölhető szakok listája az alábbi linken érhető el.

A ponthatárokat 2019. augusztus 26-án hirdetik ki, ekkor tudja meg a jelentkező, hogy felvették-e az általa megjelölt képzésre a pótfelvételi eljárásban.

 

 

Hogyan hitelesíthető elektronikusan a felvételi jelentkezés?

A hitelesítéshez ügyfélkapu regisztráció szükséges.

Amennyiben még nem rendelkezik Ügyfélkapuval, a regisztrációt megteheti:

Ha már rendelkezik ügyfélkapus hozzáféréssel, azonban elfelejtette a jelszavát, felhasználónevének és regisztrált e-mail címének megadásával igényelhet új kódot a https://ugyfelkapu.gov.hu/elfelejtett-jelszo oldalon.

Az E-felvételi felületén található hitelesítés funkció használatakor, ügyfélkapus belépési adatok megadását követően tehető meg a hitelesítés. A hitelesítést akkor kell elvégezni, amikor a jelentkezési kérelem teljes mértékben kitöltött. Azonban, ha hitelesítést követően módosítás történik a megadott adatokban a jelentkezésre nyitva álló idő alatt, ismételt hitelesítés szükséges, enélkül nem lesz érvényes a jelentkezés.

Ha a hitelesítés során az E-felvételi rendszerében és az ügyfélkapun szereplő személyes adatokban eltérés tapasztalható, nem történik meg a hitelesítés. Ebben az esetben a jelentkezési lapon megadott személyes adatok ellenőrzése és korrigálása szükséges.

A teljes felvételi eljárással kapcsolatos tájékoztató a felvi.hu oldalon érhető el.